07 de novembre 2008

SCA-GELIDA

La visita a Gelida va anar molt bé amb un gran èxit de públic, 34 persones apuntades i una gosseta. Molt bon ambient a l’estació de FFCC a les 8 del matí, encara que amb una mica de fresqueta. Recordar que a un se li van enganxar els llençols, però de manera justificada. El trasllat a l’estació de Gelida en caravana de cotxes va ser impecable perquè no es va perdre ningú.
En arribar, la primera sorpresa, una capsa de mistos de fusta que a Gelida li diuen funicular, dissenyat per Santiago Rubió i Tudurí i inaugurat l’any 1924. Plena de gent de Sant Boi i un parell de persones de Gelida sorpresos. Destaquem el bon rotllo de la conductora que va permetre a les nenes “conduir” una mica.
Un cop a Gelida, visita llampec pel poble abans d’anar al castell. Vam veure els dos tipus de cases modernistes: casa aïllada amb jardí al voltant i casa entremitgeres. També va servir per conèixer la història de la tribu bereber Banu Gelidassen que van donar nom al poble en el segle VIII.
Esmorzar tranquil en la font de Cantillepa a l’ombra d’uns frondosos arbres en germanor.
Pujada fins el castell i una visita guiada complerta pel recinte de dues hores. Amb pujada al campanar de l’església per una escala vertiginosa, fins arribar al capdamunt del campanar sota de les campanes, sospès sobre el poble, sobre la plana i amb Montserrat davant. Visita als dos recintes el dels senyors i el de la gent del poble. Les tombes antropomòrfiques tallades a la roca. Les cisternes de recollida d’aigua. L’exposició del castell.
Seria poc just només recordar el final de la sortida, però molts recordaran el tast de vi piment, el postre medieval a l’església, amb música clàssica tranquil·lament asseguts en els bancs de l’església xerrant relaxadament amb els companys de jornada fins que en vam tenir prou.
Xino-xano cap el funicular, sessió de cotxe i finalment a Sant Boi.
Primera sortida de Senderisme Cultural Actiu un 98% urbana, relaxada i en família. Creiem que va ser una bona oportunitat per ensenyar a aquells que normalment no venen amb nosaltres els diumenges i que aquest cop si ens van acompanyar, que ens ho passem molt bé fent camí plegats.
Quedeu tots convidats el 30 de novembre que hi tornem.
Josep Torrent.